Titel: Inställd risbastu

Meddelare: Hemmansägare Erik Sjöström  År: 1915

Socken/stad: Säbrå  By/kvarter: Sörmark

Samme inspektor T. hade en gång kallat upp två småpojkar på kontoret att de skulle få stryk, för att de varit och kikat på hans fru, då hon badade. Pojkarna var så förskräckta, att den ene av dem gjorde ner sig i byxorna. T. lade upp honom på en bänk och knäppte upp byxorna på honom, men då fick han se, huru det var ställt, utropade han: "Han hara skitit i byxorna, den här fan! kör ut dem!" och så slapp de stryk. Jag minnes när T. dog. Det var ett allmänt tal, att han snusat så mycket, att hans huvud spruckit.

Samma uppt. även under rubrik: II. Näringarna. E. Diverse yrken och sysselsättningar. a.) Gamla brukshistorier.